De Nieuwe Generatie

Geautomatiseerde Palletopslag

Moffett taxi red logo for its automated pallet storage and retrieval system

Hoe het Systeem Werkt

Het Moffett Taxi™-systeem is een doorbraak in geautomatiseerde palletopslag door innovatieve technologie toe te passen zodat de beschikbare ruimte in het magazijn efficiënt wordt benut.

Het systeem werkt met hoge precisie en flexibiliteit, waardoor pallets in drie dimensies (X, Y en Z) kunnen bewegen. Dit wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde Vertical Transfer Units (liften) die beweging tussen verschillende niveaus van het magazijn faciliteren, waardoor naadloze toegang tot elke opslaglocatie mogelijk is.

Elke pallet wordt bij binnenkomst zorgvuldig gecontroleerd om te voldoen aan de gestelde normen en kwaliteit voordat deze naar de aangewezen opslagpositie in het systeem wordt gebracht. De Moffett Taxi™ speelt hierbij een centrale rol en kan elke pallet naar elke gewenste locatie binnen het systeem brengen, waardoor de opslagdichtheid maximaal is en de ruimte optimaal benut wordt.

Het systeem is gemakkelijk aan te passen aan verschillende operationele behoeften zoals orderpicking, piekbelasting en integratie met bestaande opslagtechnologieën. Deze flexibiliteit is schaalbaar en is afgestemd op de klantbehoeften. Cruciaal voor de werking is de intuïtieve software van Moffett Automation, die afstandsmonitoring en -besturing van het systeem mogelijk maakt. Dit omvat indicatie sensoren, motorvertraging en versnelling en zelfs bediening op afstand, wat zorgt voor een snelle reactie wanneer assistentie is vereist.

Het Moffett-systeem is van zichzelf overvloedig omdat er altijd een vloot van Moffett Taxi’s operationeel is en klaar om taken van elkaar over te nemen indien nodig. Dit zorgt voor ononderbroken operaties, met taxi’s die snel inspringen op de situatie, waardoor productiviteitsverlies of vertragingsrisico’s worden vermeden.

Moffett Taxi™

Moffett Taxi™

Het Moffett Taxi™-systeem herdefinieert het concept van geautomatiseerde opslag met een ontwerp dat niet alleen elke vierkante centimeter van het magazijn optimaliseert, maar ook aan de dynamische eisen van moderne logistieke en productieomgevingen voldoet.

Moffett eTaxi™

Moffett eTaxi™

Geniet van alle voordelen van onze gerenommeerde Moffett eTaxi™ met een volledig elektrisch aandrijf- en liftsysteem. De esthetisch aantrekkelijke en milieuvriendelijke eTaxi wordt in eigen huis ontworpen en geproduceerd en aangedreven door een lithium 100AH batterij welke automatisch wordt opgeladen. Dit systeem beweegt met 1,8 m/s, bezit regeneratief remmen en communiceert via een fijnmazig Wi-Fi-netwerk, met een operationele tijd zonder opladen van 8 uur in reguliere omgevingstemperatuur en 6,6 uur in gekoelde/vries opslag.

Moffett VTU™

Moffett VTU™

Om ervoor te zorgen dat elke Taxi™ op ieder niveau bij iedere pallet kan komen worden Moffett VTU’s™ (liften) in elk systeem geïntegreerd. Met een draagvermogen tot 2000 kg ontwerpen we elk systeem met voldoende VTU’s om aan de vereiste doorvoercapaciteiten te voldoen. VTU’s hebben geen maximale hoogtebeperkingen en kunnen daarom in magazijnen van elke hoogte worden geïnstalleerd.

Moffett Conveyor™

Moffett Conveyor™

Om het inkomende en uitgaande pallettransport vanuit het opslagsysteem te vergemakkelijken, ontwerpen, produceren en installeren wij zelf de benodigde rollen- en kettingbanen op maat. Deze voldoen uiteraard aan de specificaties van de klant en kunnen tevens worden geïntegreerd met bestaande processen binnen de faciliteit, zoals AGV’s of bestaande transportsystemen.

Moffett Racking™

Moffett Racking™

Moffett Automation heeft speciale palletstellingen ontworpen, waardoor de opslagdichtheid wordt geoptimaliseerd. De stellingsstructuur is ontworpen en geïnstalleerd met een hoge tolerantiegraad, wat zorgt voor nauwkeurigheid en volledige benutting van de beschikbare ruimte.

Moffett WCS™

Moffett WCS™

Ons Moffett WCS™ (Warehouse Control System) wordt geïntegreerd in het bovenliggende bestaande WMS (Warehouse Management System) van de klant om zodoende de voorraad en pallets te beheren. Wij bieden een front-end controle van het systeem om opslagcapaciteit en voorraadniveaus weer te geven. Het Moffett WCS™ bevat behalve de standaard functionaliteiten ook geavanceerde functionaliteiten zoals InboundBuffer, OutboundBuffer, Pallet Zoning en meer. Dankzij ons eigen softwareteam verzorgt Moffett Automation de integratie met elk ERP- of WMS-systeem.

Remote Access Support

Remote Access Support

Al onze systemen worden ondersteund door ons software-ondersteuningsteam, gevestigd in Monaghan, Ierland. Ons ondersteuningsteam is 24/7 operationeel om stilstand te minimaliseren. Het team ondersteunt de operationele systemen via een VPN voor een snelle respons tijd. Het ondersteuningsteam zorgt ook voor updates van ieder operationeel systeem, zodat de meest recente software op alle systemen draait.

Moffett Automation Picking Tunnels

Moffett Automation Picking Tunnels

Moffett Automation kan picktunnels en pickstations in elk geautomatiseerd opslagsysteem installeren. Producten kunnen veilig van pallets worden gepickt, waardoor het uitnemen van de volledige pallet overbodig wordt. Ons softwareteam kan de pickstations aanpassen aan de bedrijfsvereisten en automatische aanvulling kan worden geïntegreerd, waardoor pallets automatisch worden verwisseld zodra ze leeg zijn.

Pallet Buffering

Pallet Buffering

We kunnen specifieke gebieden en zones in het magazijn aanwijzen voor pallet buffering, bijvoorbeeld voor producten zoals fastmovers, slowmovers, verpakkingsmaterialen of zware pallets. Dit kan betekenen dat pallets eerst naar een gebied dicht bij de inkomende transportband worden geleid, zodat grote volumes tijdens piekperiodes tijdelijk worden gepositioneerd en vervolgens tijdens rustigere periodes naar verschillende opslaglocaties worden gebracht. Voor uitgaande orders worden de pallets van te voren dicht bij het uitgang geplaatst voordat de piekperiode begint, waardoor de snelheid aanzienlijk toeneemt.

Scalability

Scalability

Moffett Taxi™-systemen zijn volledig schaalbaar. Naarmate het bedrijf groeit en de doorvoervereisten toenemen, kunnen er meer taxi’s aan het systeem worden toegevoegd om meer pallets te verplaatsen. Dit is een snel en eenvoudig proces dat ervoor zorgt dat de bedrijfsgroei niet wordt belemmerd en dat het geautomatiseerde opslagsysteem kan uitbreiden en toekomstige groei kan faciliteren.

Time to Delivery

Time to Delivery

De race om goederen zo snel mogelijk te leveren, is een dagelijkse eis geworden in de magazijnsector. Het Moffett Taxi™-systeem garandeert een zeer snelle palletdoorvoer. Ons systeem is 24/7 operationeel, waardoor bedrijven de efficiëntie kunnen maximaliseren en de gestelde levertijden ruimschoots behalen.

De Voordelen van Samenwerken met Ons

 • Verhoogde opslagdichtheid met behoud van optimale doorvoer
 • Aanzienlijke energiebesparingen in koude en normale opslag
 • Verbeterde arbeidsomgeving
 • Verhoogde magazijnveiligheid
 • Hogere doorvoersnelheden en hogere opslagcapaciteit op hetzelfde oppervlak
 • Lagere doorlooptijden
 • Creëren van een duurzamere opslagoplossing
 • Industrie 5.0 Klaar
 • Eliminatie van schade aan product en stellingen
 • Eenvoudig te integreren in bestaande WMS-systemen
 • Hoogwaardige palletstellingsstructuur voor soepele werking
 • Pallet- en product traceerbaarheid
 • Ergonomisch ontwerp
 • Lange levensduur
 • Supervlakke vloeren niet vereist
 • Turnkey oplossing voor nieuwe en bestaande magazijnen

Your contact at Moffett Automation

Barthe Monster
Technical Sales Executive
Moffett Automation
[email protected]
+353 (47) 80300
+31 (0)6 219 73 029

Request a call back

Get in touch and our team of engineers will identify how efficient your current storage system is and detail the benefits of automated storage solutions to save floor space and time, reduce costs, increase operational speed and return on investment.

  Enquiry Type